0 kommentarer

Bymusen og landmusen af Kathrin Schärer

af d. 13. februar 2009
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2008

ISBN

978-87-641-0319-9

Originaltitel

Die Statmaus und die Landmaus

 

Bymusen er kommet på besøg på landet hos sin gode veninde, landmusen, som stolt vil vise hende, hvordan hendes liv er ude på landet. Men hvad landmusen synes er helt fantastisk, oplever bymusen lidt anderledes, da bymusen ikke er vant til hverken køer, aggressive haner, den grimme lugt og lignende. Men da bymusen oplever stjernehimlen og solopgangen får den alligevel en fornemmelse af, hvad der kan være fantastisk ved at bo på landet.

For at gøre gengæld skal landmusen bagefter besøge bymusen og denne forskrækkes over det vilde tempo, der præger bylivet, alle menneskene, larmen og verdenen af hjul. Det var ikke lige landmusens kop te, men da hun møder alle bymusens venner og fester med dem, begynder hun også at nyde bylivet.

Efter besøget er begge enige om, at skønt de lever forskellige liv, er det godt på hver sin måde, og hver især er de glade for, netop den måde de lever på.

En kendt historie i ny udformning, og jeg må sige, at det er en virkelig flot billedbog med pragtfulde illustrationer af de to veninder og deres oplevelser. Hvad enten man kender historien eller ej, kan jeg kun anbefale den, da det er en god historie, som ikke kan læses for tit, og når den endda er i en så lækker udformning, så kan den kun vække glæde hos børn og deres forældre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter