0 kommentarer

Djævlen går i Prada af Lauren Weisberger

af d. 26. september 2006
Info
 
Sideantal

343

Udgivet

2006

ISBN

978-87-90189-77-8

Originaltitel

The devil wears Prada

Udgave

1.udgave

 

Jeg siger det med det samme – er du typen der lever sig ind i de bøger du læser – så hav de blodtryksænkende piller stående parat ved siden af natbordet, når du læser denne bog.

Bogen er skrevet i jeg-form. En skrivestil der generelt er møgirriterende at læse, men denne bog sluger du på meget kort tid hvis du ellers passer profilen som kvindelig chick-litt læser. Morede du dig over Shopaholic-serien, slugte du “Sushi for begyndere” med stor fornøjelse og interesserer du dig generelt for lidt gossip og/eller mode? Er svaret ja – så vil du elske denne bog. Du kan også fange filmatiseringen i biografen omkring denne tid med Anne Hathaway og Meryl Streep i hovedrollerne.

Bogen handler om Andrea, der udstyret med en grad i engelsk litteratur, frisk fra college ansættes i den hårde modeverden på Manhattan. Nærmere betragtede det fiktive magasin “Runway”. Andrea bliver ansat ved et lykketræf, i hvert fald synes det sådan, i vrimlen af de mange assistenter der forsikrer hende om at “en million piger ville dø for at få hendes job”. Der er bare den hage ved jobbet at hendes chefs sjæl er antikrist inkarneret i et styks kvinde. Andrea får udleveret et styks livlinie i form af mobiltelefon og bliver indprentet aldrig at slukke for den eller ikke at tage den. Via hendes nye livlinie modtager hun ordrer fra Satania, ups Miranda Priestly, som ikke under sine assistenter en nattesøvn, hvis hun vil have Harry Potter bog nr. 4 lige 2 minutter efter, den er udkommet, så hendes to møgunger af et par tvillinger kan læse den med det samme.

Bogen er fedt skrevet, meget underholdende og bidende sarkastisk fra tid til anden. Et fedt indblik i modeverden, hvor der ikke kræves, at du er ekspert på nogen af områderne. Du kan udmærket følge med selvom du går i samme flade sko som du har gjort de sidste 10 år. Dette skyldes mest, at Andrea i bogen ser mere på modeverdenens livsanskuelser som en kuriositet end en lov der skal følges.

Forfatteren har tidligere arbejdet som personlig assistent under Vogue’s legendariske chefredaktør Anna Wintour, og der spekuleres over hvorvidt bogens Miranda Priestly er bygget over hende.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter