0 kommentarer

Devil’s corner af Lisa Scottoline

af d. 27. maj 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

379

Udgivet

2006

ISBN

87-7483-550-5

Originaltitel

Devil's corner (amerikansk)

 

“Devil’s Corner” må være en vaskeægte femikrimi, selvom læsere af chicklitt og lægeromaner sikkert også ka’ være med. Bogen minder mig om diverse amerikanske New York politi- og advokatserier, som jeg ikke kan adskille fra hinanden med undtagelse af “Ally McBeal”, som den da også har en del tilfælles med. Hovedpersonen Vicky, 28 år, single og assisterende statsadvokat tænker nærmest konstant på den gifte mand Dan, som hun er håbløst forelsket i, samt “dr. kold-i-røv”, hans smukke, succesfulde lægekone, som Vicky ønsker et vist sted hen… Det lykkes dog Scottoline at få flettet en historie om mord og narkohandel ind i sin romantiske pladderballade – eller også er det omvendt! Jeg må tilstå, at jeg er ved at falde af hesten, når Vicky i en af sine små indre monologer kan finde på at sige: “Åh Gud, han har ingen t-shirt på under skjorten” !!!

Skrivestilen er enkel og det passer mig egentlig fint. Jeg har aldrig oplevet en roman, der fulgte sin hovedperson så konsekvent. Der er ingen spring i tid og sted, det hele kører ad en snorlige 5th Avenue uden svinkeærinder. 52 kapitler, men de er da vist kun fundet på for at lave ophold i læsningen, så man kan nå at trække vejret… Et kapitel kan slutte med at hovedpersonen Vicky, banker på en dør, hvorpå næste kapitel starter med at døren åbnes!! Ikke ligefrem hvad jeg lærte om at skrive stil i skolen; men det er da befriende, når nogen ser stort på den slags kedelige formalia! Selve historien har meget svært ved at fange mig…

Jeg er vist ikke den rigtige til at vurdere bogen, da jeg garanteret befinder mig langt uden for målgruppen. Men for en halvgammel, vissen stueplante som mig er der altså ikke Substral nok i vandkanden til mine krævende rødder!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter