0 kommentarer

Død for verden af Charlaine Harris

af d. 27. maj 2010
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42628-9

Originaltitel

Dead to the World

 

Fjerde bind i serien Trueblood er den hidtil bedste i rækken. “Død for verden” er bare mere af det som er seriens basale ingredienser nemlig humor, sex, vold og overnaturlige væsener. Det ryger ned lige så hurtigt som en dejlig stærk indisk curry. Sookie Stackhouse er servitrice og tankelæser og hænger i sin fritid ud med overnaturlige væsener. Det er ikke fordi hun har drømt om sådan en tilværelse, men da hun bliver kæreste med vampyren Bill ryger der ligesom en masse andet med i købet.

Om natten efter lukketid 1. januar tager Sookie og resten af personalet på baren en hurtig snak hvor de udveksler nytårsønsker. Sookies nytårsforsæt er ganske enkelt: Ikke at få flere tæsk. Og det er jo et ret reelt ønske taget i betragtning at hun i det foregående år er blevet både bidt og flået en del i plus at op til flere har forsøgt at tage livet af hende. Problemet med hendes nytårsønske er bare at det gør alle andre ubehageligt til mode, fordi det minder dem om ting, de helst vil glemme. Så på vej hjem til sit ensomt beliggende gamle kolde hus føler hun sig som sædvanlig ved siden af og hun får et chok da en nøgen mand pludselig løber over vejen. Der er jo aldrig nogen der har påstået at Sookie er helt normal, så i stedet for at skynde sig at komme væk og få nogen andre (store mænd) til at se på sagen, stopper hun bilen for at se om fyren er okay. Det viser sig at være den gamle og meget stærke vampyr Eric Northman. Den ellers ret styrende og selvsikre Eric er nøgen, bange og har mistet hukommelsen. Så Sookie bliver nødt til at tage ham med hjem. Eftersom Sookie og Bill er gået fra hinanden efter Bills eskapader i “Klub død” (bind 3), er hun nok lidt blød i det og nu har hun fået en stakkels forkommen (smuk, sexet) vampyr med sig hjem.

Hvert nyt bind i serien lukker op for nye væsener og magtkampe i Trueblood-universet. I “Død for verden” introduceres vi for hekse og det er tilsyneladende nogen af dem, der har haft fat i Eric. En heksecirkel har besluttet at de vil overtage magten i vampyrernes område og de indledende forhandlinger mellem hekse og vampyrer er ikke gået så godt:

Uddrag:
“Vi sagde til dem at vi ville overveje deres trusler, men da vi var på vej til arbejde i aftes, ventede en af de underordnede hekse på os foran Fangtasia (vampyrbar) med et alternativt forslag.” Han så en anelse ilde til mode ud. “Under vores første møde besluttede lederen at hun, øhm, begærede Eric. Den slags forhold er man ikke ret glad for blandt heksene, fordi vi er døde, og magi efter sigende er meget biodynamisk.” Chow spyttede ordet frem som om han havde fået noget ubehageligt i munden.”

Jeg så for nylig et afsnit af tv-serien “Trueblood” og tilskynder jer hermed uden tøven: LÆS BØGERNE I STEDET. Det afsnit jeg så var fuldstændig blottet for den humor, der gør bøgerne gode. Humoren er drivende selvironi og platheder og er man til den slags er “Død for verden” konstant sjov. Jeg er SÅ KLAR til de næste bind.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter