0 kommentarer

Barbapapas rejse af Taulus Taylor & Annette Tison

af d. 16. august 2007
Info
 
Sideantal

36

Udgivet

2006

ISBN

978-87-400-0724-4

Originaltitel

Le voyage de Barbapapa

 

I denne anden bog om Barbapapa starter bogen hjemme hos Alberts familie. I første bog om Barbapapa fik man lidt at vide om, hvordan det gik til dengang han kom til verden og til slut endte med at bo hos drengen Albert og dennes far og mor.

Desværre går det ikke så godt med Barbapapa. Familien er urolige for deres ven, som virker meget ulykkelig. Selvom de forsøger at muntre ham og, så hjælper det overhovedet ikke. Et besøg hos lægen afslører heldigvis, hvad der er galt med ham. Barbapapa savner en Barbamama, én som er ligesom ham. Men hvor finder man mon sådan en?

Sammen med Albert og hans veninde Ida tager de sammen ud i verden for at se, om de kan finde en veninde til Barbapapa. Men det viser sig absolut ikke at være nogen nem opgave. De kommer vidt omkring, både til London, Indien og New York. De kører med tog, sejler og flyver med helikopter. Ja, de er faktisk et smut ude i rummet for at se om der mon skulle gemme sig en Barbamama derude, men ak nej. De må vende tilbage til jorden uden at have fundet det de søgte.

Da de vender til bage til hjemmet er de alle sammen rigtig glade for at være hjemme, selv Barbapapa som ligefrem græder af glæde. Og tænk jer, pludselig sker der noget. Der dukker en Barbamama op af jorden, nøjagtig lige som det skete med Barbapapa!

Barbapapa og Barbamama bliver forelskede i samme øjeblik de ser hinanden, og da det bliver forår lægger de æg i jorden. Historien ender lykkeligt med, at der dukker 7 dejlige Barbababyer op af jorden, og pludselig har den før så ensomme Barbapapa en familie.

Det er dejligt med et gensyn med figurer man har elsket som barn. Det er en rigtig sød historie og som i den første kan man sige, at det ikke er fordi der er vildt meget tekst, men billederne fortæller en historie i sig selv. Der er mange dejlige og stemningsfulde detaljer med væsenet som hele tiden kan ændre facon. Børnene vil helt sikkert hygge sig med den.

Kan læses fra 2 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter