0 kommentarer

Det sorte ekko af Michael Connelly

af d. 12. marts 2014
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

388

Udgivet

1997

ISBN

87-553-2370-7

Originaltitel

The black echo

Udgave

2.udgave

 

En meget spændende og realistisk amerikansk krimi. Den første i serien om Harry Bosch. Absolut læseværdig.

Et opkald til alarmcentralen sender betjent i drabsafdelingen Harry Bosch på natarbejde. Der ligger et lig i en tunnel til overløbsvand. Det ligner et heroinvrag der har taget en overdosis, men der er ting der ikke stemmer. Afdøde har en brækket finger, der er ingen spor i tunnelen efter afdøde og det viser sig af Bosch selv kan identificere den afdøde. De var soldaterkammerater i Vietnam. Tunnelrotter. Det var de to der skulle ned i vietnamesernes tunneler for at ”rydde op”. Nu er den ene tunnelrotte død i en tunnel. Den anden skal finde morderen.

Den erfarne krimifan vil studse over stilen. Hvor har man læst noget tilsvarende? Ti-øren falder da en betjent ved navn Irvin Irving dukker op: Connelly hylder diskret McBain, med en henvisning til McBains kriminalbetjent Meyer Meyer.
Stilen ligger generelt tæt op af Ed McBain. Realistisk, ordknapt, og der spildes ikke tid på irrelevante bihistorier. Flere personer får fylde gennem en opsummering af deres fortid, men her har fortiden relevans for den aktuelle efterforskning. Derudover er forhistorierne spændende. Og der bruges heller ikke mange sider på dem.

Det er meget realistisk, og meget spændende. Desværre smutter realismen sig en tur, når gerningsmanden skal søges blandt kriminalkommissærens nærmeste. Rent statistisk er det en meget usandsynlig situation. Hvor mange kriminalbetjente oplever at de skal arrestere en ven/familiemedlem eller kollega for en alvorlig forbrydelse? En skurk der, da han endelig afsløres af Bosch, kaster sig ud i en længere monolog omkring sit eget kriminelle talent. Hvem sagde Hollywood b-film?
Bosch må afsløre sine nærmeste som storforbrydere i flere bøger, hvilket blot gør det endnu mere søgt. Og som læser lugter man tidligt lunten. Synd, for det gør slutningen aldeles fad.

Men det er stadig en herrefed krimi.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter