0 kommentarer

Det skjulte rum af Louise Welsh

af d. 19. december 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

299

Udgivet

2004

ISBN

87-21-02324-7

Originaltitel

The cutting room

Udgave

1.udgave

 

Det skjulte rum er ikke en traditionel krimi med en gnaven politimand, som opklarer en sag på en lige-ud-af-landevejen-måde, og det er heller ikke en “whodoneit”. Det er ikke en bog for snerper, der forventer pastelfarver, elskværdige/næstekærlige personer og happy endings. Og hvor er det dog skønt!! For denne bog er så meget andet (og bedre): Det er en LITTERÆR krimi, som har en helt særlig stemning og flow; snørklet, så det passer til stemningen, der er mørk og ulmende fra Glasgows undergrund. Dette her er en virkelig god bog, og det kommer fra en, der normalt ikke bryder sig om krimier.

Rilke er noget af det bedste ved bogen. Han er en rygende-drikkende-spøgelseslignende-(lettere)kriminalitetinvolveret bøsse. Men han er ikke tabt bag en vogn, og han er hverken irriterende eller dårlig at være i selskab med.
Rilke arbejder for et auktionsfirma, og han har til opgave at rydde huse. Da en gammel dame kontakter ham, øjner han en stor mulighed: Den ældre dame har lige mistet sin bror og står derfor med et kæmpestort hus, som absolut vil være indbringende for det fallerende auktionshus.
Men da Rilke rydder loftet i det store hus, opdager han fotos af sex-torturofre fra fortiden, og dér begynder en rejse ned i pornografi, vold, prostitution og tortur …

Det er svært at sige mere, men så meget kan jeg sige: Det er en blændende, spændende bog, som udover alt det andet også giver et interessant indblik i kræmmernes krogede verden.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter