0 kommentarer

Dansker af Halfdan Pisket

af d. 20. april 2016
Info
 
Sideantal

155

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7176-041-5

 

Tegneserien her er  tredje bind i en trilogi om det at være fremmed i Danmark. Den kan sagtens læses for sig selv. Personligt har jeg ikke læst de to andre bind.

Bogen handler om vores hovedperson, der prøver at få lidt ud af livet heroppe i Danmark. Han er flygtning. Han har oplevet vold, tortur mm. Nu møder vi ham mens han snakker med en sagsbehandler, der ikke går ret meget op i hvem ham egentlig er. Han får sin bistand og når han går ud derfra, så lever han et liv i hashtåger. Både som ryger og som sælger. Han forsøger at skabe et liv på en måde som han godt ved ikke er ret god.

Han bliver far til et par børn, men magter ikke familielivet og han vælger at køre sit liv helt af sporet. En dag kommer hans eks, moderen til hans to børn og beder om hjælp. Hun lever i et voldeligt forhold og det går også ud over børnene.

Hovedpersonen ender i fængsel. Men efter tre måneder i isolation bliver han løsladt. Han prøver at få sit liv igang igen. Hans eneste holdepunkt er hans hund, men efterhånden får han også mere og mere med sine børn at gøre.

Efter en del år får han ny sagsbehandler, bliver sendt på sprogskole og forsøger at blive dansk statsborger. Man stiller ham det hele i sigte, men grundet ny regering sker der ikke mere. Han ender som en gammel mand før hans liv bliver nogenlunde stabilt.

Det er en meget hård tegneserie at læse. Den er dunkel, dyster og meget realistisk, ikke mindst fordi den historie der fortælles er omkring forfatteren og hans egen familie.

Virkelig flot fortalt i tegninger, men også følelsesladet. Hvad enten man har det godt eller dårligt med udlændinge har tegneserien et rigtig godt budskab. Nemlig at mange rigtig gerne vil mere med deres liv end de får mulighed for, særligt når de ikke fra start af er en del af det samfund de bor i.

En tegneserie der er meget relevant i forhold til al den snak, der er om flygtninge mm i Danmark pt også, da den belyser nogen af de ting man oplever i sit liv, når man kommer til et andet land og ikke helt kan holde ud at tilpasse sig nogen steder.

Den efterlader en berørt og giver i den grad noget at tænke over. Så den kan helt sikkert anbefales herfra. Også selv om man ikke er vant til at læse tegneserier, for man bliver fanget ret godt og kommer meget tæt på en person der føles virkelig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter