0 kommentarer

Det skal se nemt ud. Erindringer 1967-2015 af Lone Kühlmann

af d. 13. januar 2016
Info
 
Sideantal

355

Udgivet

2015

ISBN

987-87-02-17245-4gy

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

I 2013 udkom ” I medgang og medgang ” Lone Kühlmanns erindringer 1945-1967, en udmærket bog, og nu er fortsættelsen så kommet. Jeg havde en meget klar fornemmelse af, hvad der ventede mig, da jeg satte mig til rette med bogen, men jeg må indrømme at jeg blev overrasket. “Det skal se nemt ud” er i min optik betydelig mere interessant, det er ikke bare det, at rammerne nu er nogle andre, men jeg finder, at den er bedre skrevet og mere underholdende.

Det er en meget forskelligartet Lone vi møder. Der er festaben som ikke forsømmer en lejlighed for spas, der er den unge journalist, der kæmper for at komme frem i et mandsdomineret miljø og den internationale reporter. Ind i mellem alt dette bliver der også plads til rollen som hustru og mor. Bogen indeholder mange fine anekdoter om de personligheder, hun er stødt ind i på sin vej, lige fra hvordan hun kringlede et interview med Sean Connery over en Gin og tonic, til hvordan hun fik Klaus Rifbjerg til at skrive et digt til TV-avisen to dage efter mordet på Olof Palme

I revolverens kammer
sover patronen sin rævesøvn
På jordens overflade
promenerer vi
vor skrøbelige tryghed

Bogen er gennemillustreret, hvilket er med til at gøre den mere levende, så alt i alt en hyggelig let læst bog, som visse steder er lidt for selvforherligende, og så må jeg indrømme at jeg under læsningen havde Ulla Terkelsens ”Vi kan sove i flyvemaskinen” i baghovedet…..og den kan Lone altså ikke hamle op med.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter