0 kommentarer

Den første sten af Carsten Jensen

af d. 13. januar 2016
Info
 
Sideantal

612

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-16793-1

 

“Den første sten” af Carsten Jensen handler om krig. Nærmeste bestemt om krigen i Afghanistan. Men også krigen mellem mennesker og ikke mindst krigen om magt er det altafgørende tema i bogen.

Vi møder 3.deling i den danske del af Camp Price. De fleste af soldaterne er unge mænd, der er udsendt for første gang. Derudover møder vi også Hannah, som er eneste kvinde i delingen. Vi får lidt at vide om dem alle sammen og deres baggrund for at deltage i krigen, og vi hører også om hverdagen i lejren, som i princippet er ret ensformig. Der forhandles med de lokale krigsherrer, køres patruljer og afsikres vejsidebomber. En dag under en transport, skyder soldaterne mod en bil der ikke trækker til side for patruljen. Dette blive et vendepunkt i historien, da to civile dør. Et vanvittigt spil sættes nu igang, hvor hævn, intriger og ikke mindst forræderi er hovedpersonerne. Det viser sig nemlig, at der blandt dem er en forræder af værste skuffe og efter en brutal massakre, bryder galskaben løs. Soldaterne skifter mellem at være jægere og jaget vildt, og den rejse de kommer ud for, er ubeskrivelig bask. Og for nogle bliver det den allersidste rejse.

Carsten Jensen har skrevet en meget medrivende og spændende thriller. Handlingen starter med at beskrive nogle helt almindelige mennesker, der passer deres job, som måske ikke er helt almindeligt. Langsomt nedbrydes grænserne mellem sandt og falsk, rigtigt og forkert og ikke mindst liv og død.
Det er virkelig en spændingsroman i verdensklasse, hvor den ene side tager den næste, også selvom den er på 600 sider. Det er første gang jeg læser noget af Carsten Jensen, men bestemt ikke den sidste. Jeg synes han har et dejligt let og samtidig indholdsrigt sprog, og mange af bogens scener har sat sig fast på nethinden.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter