0 kommentarer

Chokoladeheksen af Joanne Harris

af d. 24. februar 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

557

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0692-3

Originaltitel

The lollipop shoes

 

“Chokoladeheksen” er en fortsættelse af Joanne Harris’ berømte og filmatiserede bog “Chokolade”. Der er nu gået 5 år siden Vianne Rocher og datteren Anouk forlod den lille landsby Lansguenet, hvis borgmester ikke brød sig om den lille families livsstil og fristelserne i chokoladebutikken.
De har nu slået sig ned i Paris, Vianne har fået endnu en datter, den lille Rosette, og familien forsøger at lægge deres gamle liv bag sig: Ikke mere magi eller alternative religioner, ikke mere hjemmelavet chokolade og ikke flere spådomme.

Vianne har åbnet en lille chokoladebutik på Montmartre, hvor hun sælger færdiglavet chokolade og gør hvad hun kan for at leve så almindeligt som muligt, og for alt i verden undgå at blive fanget af Forandringens Vinde, og derved skabe en stabil opvækst for de 2 døtre.

Men så kommer Zozie de l’Alba ind i deres liv, og med hende bliver de gamle traditioner vakt til live igen. Hun er magisk, forførende og bliver hurtigt ven med familien, men man fornemmer hurtigt, at hun ikke kun er en ven, men også har skjulte sider, som langsomt begynder at true den lille familie.

Joanne Harris gør det hamrende godt som altid. Bogen er yderst velskrevet og fænger fra start til slut trods dens mange sider. Beskrivelsen af de magiske elementer er så realistiske som de nu kan være, og skrivemåden med at have 3 forskellige jeg-personer er velgennemført.

Bogen kan sagtens læses, hvis man som jeg kun har set filmen “Chokolade”. Og læses skal den altså, det kan næsten ikke blive flottere.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter