0 kommentarer

Det bliver sagt af Kristian Ditlev Jensen

af d. 2. juni 2009
Info
 
Sideantal

265

Udgivet

2001

ISBN

978-87-02-11368-6

 

“Det bliver sagt” er Kristian Ditlev Jensens meget roste bog om hans tre år i helvede, hvor han blev misbrugt af en pædofil vaneforbryder.

Kristian Ditlev Jensen vokser op i et arbejderhjem i Holbæk. Via en legekammerat introduceres Kristian som barn af Gustav, der er ca. 30 år. I starten er alt godt, Gustav giver Kristian al den positive opmærksomhed, som Kristian savner, men da Kristian første gang passes af Gustav i en weekend går det galt. Gustav udsætter i weekenden Kristian for det første overgreb, og overgrebene står på de næste tre år indtil Kristian til sidst går til bekendelse over for sine forældre.

“Det bliver sagt” er Kristian Ditlev Jensens egen beskrivelse af, hvad der skete i de tre år han kendte Gustav. Ikke mindst er bogen en beskrivelse af de konsekvenser, som det har på den menneskelige psyke, at blive udsat for seksuelle overgreb.

På mange måder er “Det bliver sagt” grusom læsning. Det er ufatteligt, at nogen kan finde på at forgribe sig på andre, ikke desto mindre er der mange børn i Danmark, der har oplevet det samme som Kristian Ditlev Jensen har.

“Det bliver sagt” er velskrevet, alvorlig – og ikke mindst en meget vigtig bog at læse. Det er en vigtig bog fordi bogen giver et indblik i, hvordan børn (og senere voksne) reagerer på overgreb i barndommen, og bogen kan måske være en hjælp for de børn, der i dagens Danmark bliver misbrugt. Forældre, lærere og andre kan måske også med fordel læse bogen for at blive klogere på emnet.

Selvom bogen er grusom er bogen så velskrevet og vigtig, at jeg ikke kan gøre andet end at anbefale bogen på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter