0 kommentarer

Slægten bind 7: Blodsbånd af Kåre Johannessen

af d. 2. juni 2009
Info
 
Sideantal

316

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-29279-2

 

Vi følger stadig slægten Dane. Bind 7 tager sit udgangspunkt i år 1412, hvor vi følger den unge pige Sofie. Sofie er Dronning Margrethes mest betroede tjener i de personlige spørgsmål. Sofie er nærmeste som en datter for Dronningen. Dronningen ligger for døden og giver Sofie en livs opgave som hun lover at indfri. Endnu engang er slægten Dane bundet til den danske trone af en ubrydelig ed om at hjælpe den danske trone. Sofie løser sin opgave og forsøger at hjælpe så godt som hun kan. Hun er dog opmærksom på at en pige ikke har den samme intelligens som en dreng og skal bruge helt andre hjælpemidler til at hjælpe den nygifte danske konge for at kunne hjælpe ham til at samle landet endnu tættere til tronen.

Sofie følger Kong Erik på hans mange og lange rejser. Hun følger ham som rådgiver og ven, siden hen som elskerinde. Deres kærlighed bærer frugt. Denne frugt ændrer helt Sofies liv. Hun bliver kastet ud i mange nye udfordringer, som hun aldrig kommer over men skal lære at leve med.

Som de øvrige bøger i serien er de skrevet med en stor baggrundsviden fra alle forfattere og de har en troværdig måde at skildre den tid, de hver især skriver om, så den bliver så virkelighedsnær, at vi som læsere kan lugte havet på den yderste ø i kongeriget. Kåre Johannessen skriver dette bind af serien Slægten så vi ler og græder sammen med Sofie Dane. Vi føler hvordan hun skal kæmpe mod samtiden, sin samvittighed og sin skæbne. Hvordan hun må leve og overleve de valg hun træffer igennem livet. Sofie Dane er en kvinde, der har levet for længe siden, men hendes liv forstås gennem vores nutidsøjne, fordi de emner Kåre Johannessen sætter i spil i denne roman også er relevante i dag.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter