0 kommentarer

Den urolige mand af Henning Mankell

af d. 22. juli 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

541

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-08240-1

Originaltitel

Den orolige mannen

 

”Den urolige mand” er 11. og afsluttende bind i serien om kommissær Wallander fra Ystad. Bogen trækker linjer tilbage til Palmemordet, Sovjetiske ubåde i skærgården og spionage.

Kurt Wallander har købt hus på landet, han har fået hund og Linda (Kurts Wallanders datter) har omsider slået sig til ro og har stiftet familie så alt burde være lutter idyl.

Men Lindas svigerfar, der er pensioneret orlogskaptajn, forsvinder kort efter sin 75 års fødselsdag og Wallander føler sig forpligtet til at starte sin egen private efterforskning parallelt med Stokholms Politi. I løbet af efterforskningen kommer ting og sager frem i dagens lys – ikke mindst på det personlige plan.

”Den urolige mand” er en glimrende krimi med troværdige personer og et godt gennemført plot. Indimellem føles den dog lidt lang, hvilket muligvis skyldes det koldkrigstema, der trækkes frem. Hvilket er tung læsning og desværre betyder, at 11. og sidste bind i serien ikke når helt op på niveau med de foregående. – Alligevel er det vemodigt, at det er det absolut sidste, vi hører fra Wallander, hvorfor må læseren selv erfare.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter