0 kommentarer

Den svævende tankbestyrer af Bent Vinn Nielsen

af d. 30. november 2014
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

245

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-16202-8

Originaltitel

Den svævende tankbestyrer

Udgave

1.udgave

 

“Min yndlingscowboyfilm er Den gode, den onde og den grusomme. Det er mig, der er den gode. Jeg har altid været en idiot.”

Bent Vinn Nielsen skriver romaner med hovedpersoner der lever ret uglamourøse liv. “Den svævende tankbestyrer” er en humoristisk-sarkastisk roman om det almindelige liv som Magnus Andersen ser det. Han er tæt på de tres og tankbestyrer i Vendsyssel, hvor han også er vokset op. Tidligere var der planer om en motorvej lige forbi tanken, men det blev standset af ‘naturfrederne’. Magnus er uddannet bankmand og kan godt læse hvor det bærer hen.

I en rolig monolog fortæller Magnus om sit ret almindelige liv. Dagene går med rigeligt med rødvin og forsøg på at få de tre kvindelige ansatte til at lade sig lede. Resultatet lader ærlig talt en del tilbage at ønske.

Magnus’ liv står i stærk kontrast til hans charmerende, politiserende don juan bror Everts. Magnus har tilsyneladende en ret tilbagelænet holdning til livet. Sådan helt overordnet tager han tingene som de kommer. Men han kryber under huden på sin læser, for efterhånden som han fortæller, lærer man ham at kende som en ordentlig mand. Under sit lonesome rider ydre, er han en mand der passer på dem han holder af og som har blik for andres udfordringer og smerte.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter