0 kommentarer

Den svære toer af Lone Aburas

af d. 14. maj 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

170

Udgivet

2011

ISBN

9788702102482

 

Lille, spøjs og hyggelig. Det må være nøgleordene for Lone Aburas’ seneste skud på stammen.

Vi følger en gruppe mennesker af vidt forskellig baggrund. Af og til krydses deres veje, og af og til kører de deres eget løb. Det er ikke stor dramatik der kommer ud af disse mere eller mindre tilfældige møder. Det er bare en bid af hverdagen, sådan som den udfolder sig for os alle sammen.

Kristoffer arver sin mors hund, og møder i den forbindelse frisøren Lilly, som han brænder lidt varm på. Lilly har ingen hund, men deltager alligevel i en uddannelse for hundetrænere. Kristoffer melder sig på kurset, der ganske vist koster 24.000,- kr., men hvad gør man ikke for at komme tæt på den man har forelsket sig i.

Klaus er Kristoffers kollega, og partshaver i et solidt ægteskab – tror han.

Og så er der den lidt skæve (til tider faktisk temmelig skæve) eksistens Lasse. Han er også glad for Lilly, og deltager også på hundetrænerkurset. Lilly bryder sig ikke om ham, så han er henvist til at fornøje sig med eks-kæresten, der egentlig heller ikke kan lide ham.

Lone Aburas skriver bag på bogen, at der ikke er brugt ironi. Men det er vist ironisk ment. Hun skriver også, at hun er meget glad for forfatterne Helle Helle og Erlend Loe, og at hun har ladet sig inspirere af dem. Det skinner tydeligt igennem i bogen, uden at den dog formår at svinge sig op på hverken Helle Helles eller Erlend Loes niveau. Afslutningsvis indeholder bogen en model til yderligere analyse af teksten, hvis nogen skulle få lyst til den slags.

Alt i alt en underholdende lille bog, men så heller ikke mere.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter