0 kommentarer

Den erotiske Hamster af Thit Jensen

af d. 13. maj 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

154

Udgivet

2001

ISBN

87-569-0348-0

 

“Den erotiske hamster” er en meget stærk fortælling om at kæmpe med sine egne mørke sider, når man konfronteres voldsomt med andres.

Forfatteren og foredragsholderen Dina Moe elsker sin mand, kunstmaleren Johan Dufour, med en inderlig og intens glæde. De er i al offentlighed kendt som et stormende forelsket ægtepar og Dinas foredrag handler blandt andet om ‘det hellige ægteskab’. Det er altså ikke kun Dinas kærlighed, men også hele hendes overbevisning og levebrød der trues, da hendes bedste ‘veninde’ kaster sit erotiske net ud efter Johan.

Veninden Susanne er en dreven erobrer og Johan drukner mod hendes tandlægekittels falske kyskhed. En veritabel moralsk nedbrydning finder sted og mens Dina prøver at holde sammen på sit ægteskab, doserer Susanne beregnende sin gift.

“Den erotiske hamster” er en grum beretning om bedragets hensynsløshed. Mens ægtemanden er fuldstændig besat af desperat liderlighed, sviner han sin kone, ikke bare ved at invitere elskerinden ind i ægtesengen, men også ved at benægte den kærlighed han og Dina har delt. Bogen er skrevet med et ætsende klart blik for det moralske fald og hvad det kan medføre af ondskabsfuldhed og dårskab. Dina har i årevis øvet sig i at ‘vende himmelsiden’ ud – at styre sit temperament og skarpe tunge, men hendes møjsommelige kamp med sin krigeriske skygge bliver temmelig svær da sorgen bliver til had.

“Den erotiske hamster” udkom første gang i 1919. Historien er baseret på Thit Jensens eget brudte ægteskab med maleren Gustav Fenger.
Det gør jo ikke ligefrem bogen mindre spændende…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter