0 kommentarer

Den store djævlekrig 4: Ondskabens engel af Kenneth Bøgh Andersen

af d. 23. marts 2011
Info
 
Sideantal

314

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1391-4

 

”Det var fem nætter siden, Filip sidst havde været ude i byen. Da havde djævlestaden været pyntet festligt op i anledning af Skarnstregsfestivalen, og humøret havde – trods de skræmmende rygter,
der svirrede – været højt.
Men alt det havde fået en brat afslutning, og byen var nu nærmest pakket ind i en underlig, lamslået stemning. Man var endnu ikke kommet sig over det chok, der havde ramt helvede den nat, fjenden havde slået til, og når folk snakkede, hviskede de og kastede mistænksomme blikke over skulderen. Ingen vidste længere, hvem de kunne stole på. ”

I denne fjerde og sidste del af Den store djævlekrig er Filip forvandlet til den djævel som ingen troede muligt. Kidnapningen af Satina og mordet på portvogteren Skumleskæg, har vækket et vanvittigt raseri i den ellers så godmodige Filip. Afmagten over ikke at have Satina i nærheden og vide hvordan hendes tilstand er, samt det mareridt han lever i, som en følge den seneste tids traumatiske begivenheder, får Filip til at trodse Lucifers forbud og drage af sted mod helvedes mørkeste og yderste afkroge.

Fast besluttet på at finde og befri Satina, slutter Filip sig til Aziels hær af ondskab. Men han skal holde lav profil for ikke at blive afsløret, for opdager nogen hvem han i virkeligheden er, så bliver konsekvenserne uoverskuelige.

Men uanset hvad der sker, så bliver intet som før, da krigen er uundgåelig, og kampen om hvem der skal være helvedes fyrste, vil kræve sine ofre. Ikke bare i helvede, men også på jorden, hvor verdens undergang truer.

Dette sidste bind byder også på et gensyn med en person som Filip af hele sit hjerte har ønsket at møde. Men mødet bliver ikke som nogen har kunnet forestille sig det.

Jeg er vildt imponeret over Kenneth Bøgh Andersens evne til at skabe et så gennemført univers, og findes der et helvede, der er bare halvt så slemt, som det forfatteren beskriver, så bør ingen ønske sig at havne der. Indimellem tænkte jeg, at de bestialske beskrivelser ikke hører hjemme i en børnebog, men forfatteren formår at dosere det med den rette portion humor så der er en balance. Topkarakterer for topunderholdning og en flot afslutning på en serie jeg virkelig har nydt at læse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter