0 kommentarer

Den stumme pige af Michael Hjorth Og Hans Rosenfeldt

af d. 10. februar 2015
Info
 
Sideantal

418

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93166-14-1

Originaltitel

Den stumme flickan

 

Den seneste bog, “Fjeldgraven”, sluttede virkelig dramatisk, og jeg havde ventet med spænding på fortsættelsen.

En hel familie, et forældrepar og deres to små sønner, myrdes koldblodigt i deres eget hus. I huset befandt sig også deres kusine, den 10-årige Nicole, som flygtede fra huset og morderen – nu er Nicole som sunket i jorden.
Rejseholdet tilkaldes, og snart er en større eftersøgning efter pigen i gang. Men også morderen er ude efter pigen, som var vidne til drabene.
Heldigvis bliver det Sebastian, der finder pigen – som ikke siger et ord efter den traumatiske oplevelse i huset. Til gengæld tegner hun – og langsomt nærmer hun sig i sine tegninger den dag, hendes familie blev dræbt. Og morderen har ikke opgivet at finde pigen.

Ud over at indkredse mulige motiver til mordene og finde frem til gerningsmanden, er det også en vigtig del af handlingen at følge Rejseholdets personer og deres indbyrdes forhold. Denne kombination løfter krimien op på et andet niveau end den traditionelle krimi – det er næsten lige så spændende at følge personerne fra Rejseholdet som det er følge opklaringen af forbrydelsen.

Sebastian oplever, at den lille pige møder ham med tillid og stoler på at han kan passe på hende. Han bliver selv virkelig glad for både pigen og hendes mor- for første gang siden tsunamien leger han med tanken om at få en familie igen.
Mellem Torkel og Sebastian er stemningen mildest talt noget anstrengt. Ursula, som Torkel er håbløst forelsket i, blev i sidste bog skudt, mens hun opholdt sig i Sebastians lejlighed. Og enhver ved hvorfor Sebastian har en kvinde i sin lejlighed…
Vanja og Sebastian er kommet tættere på hinanden. Vanja har ikke så mange tilbage, hun kan stole på. Hendes mor og Valdemar får den kolde skulder af Vanja, hun kan ikke tilgive at de har løjet for hende om noget så vigtigt. Vanja ved stadig ikke, at Sebastian er hendes biologiske far – og heller ikke at også han lyver.
Billy skal giftes – men synes det går lige lovlig hurtigt med bryllupsplanerne. Derudover har Billy en stærk formodning om at Sebastian er far til Vanja – så stærk, at han må have vished.

Bogen er utrolig spændende, den holdt mig vågen om natten, jeg kunne næsten ikke slippe den. Og da morderen var afsløret, fik historien et nyt overraskende twist af spænding og drama.
Jeg kan godt lide at de gennemgående personer forandres, at der sker en udvikling på det personlige plan og i de indbyrdes relationer. Læs endelig serien fra starten. Der er alt for meget, du går glip af ved at springe ind midt i serien, selv om det selvfølgelig er selvstændige, afsluttede sager i hver bog.
Bogen levede fuldt ud op til forventningerne – som var høje efter at have læst de første 3 bøger i serien. Jeg kan næsten ikke vente med igen at følge Rejseholdet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter