0 kommentarer

Tempo af Carsten Borch

af d. 23. marts 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

285

Udgivet

2010

ISBN

978-87-91392-34-4

 

Urmageren Ebbe Salto lever et stille og roligt liv uden internet og mobiltelefon indtil han en dag cykler om kap med en flok mænd, som viser at være stærkt involverede i de nyeste trends på nettet.

Det første Ebbe møder, da han får adgang til internettet er en afsløring af hans store forbillede, forfatteren Bartek, som en stikker, der sendte en anden mand ti år i fængsel. Den vrede Ebbe opfyldes af, får ham med det samme til at bruge alle de midler han råder over for at finde Bartek og stille ham til ansvar. Først omredigerer han Wikipedias artikel om Bartek og melder sig ind i en Facebook gruppe af Bartek-venner, hvor han anklager Bartek og bekendtgør sine planer. Uden at vide det har han snart foranlediget en heksejagt på den gamle mand vha mobiltelefoner og deres kameraer, GPS, trådløs netadgang, live streaming og mødesteder som Facebook og Twitter mm. (selvom disse i bogen kaldes noget andet).

Efter at have mødt Bartek i egen person bliver Ebbe imidlertid klar over at han har taget fejl. Han fortryder bittert og gør nu hvad han kan for at hjælpe Bartek, som synes at være blevet offer for en forfalskning. Sideløbende har han et opgør med sin meget traditionsbundne far, som ender med at gøre Ebbe både arbejds- og arveløs.

Hvis man kan se bort fra det utrolige i at Ebbe lærer al teknologien at kende hurtigere end nogen 14-årig Einstein computernørd, så er “Tempo” ikke blot tempofyldt underholdning, men også tankevækkende læsning, der fortæller om bagsiden af informationssamfundets åbenhed. …
Det er ikke længere ‘Big Brother”, men os alle, som holder øje med dig!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter