0 kommentarer

Den store bog om mor Muh og Krage af Jujja Wieslander

af d. 15. november 2012
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12528-3

Udgave

1.udgave

 

“Du, Krage, sagde Mor Muh. – Har du virkelig været i junglen i dag?
Nej, svarede Krage. – Men jeg fløj i hvert fald.
Hvor fløj du hen?
Langt væk! Sagde Krage.
Hvor langt væk?
Ret så langt, sagde Krage.
Hvor langt?
Til Stationsgrillen i Nakskov.
Muh-hu, sagde Mor Muh. – Og hvad så du så der?
En pomme frite
Hvad gjorde du så? Spurgte Mor Muh.
Spiste den! Sagde Krage. – Der var lidt mayonnaise tilbage på den. Uhm.
Hvad så du mere?
Jeg så et tog, sagde Krage.
Og hvor skulle det hen? Spurgte Mor Muh.
Til.. Junglen? Sagde Mor Muh.
Nej, til Maribo, sagde Krage.
Sikke langt du alligevel fløj, sagde Mor Muh.”

(Citat side 62)

Man kan ikke blive andet end i godt humør med denne samling af historier om Mor Muh og Krage. De er et yderst umage par som overhovedet ikke passer sammen, men som alligevel holder utroligt meget af hinanden, selvom Krage nok ikke vil indrømme det. I denne bog kan du læse om, og jeg nævner i flæng, Mor Muh der rutsjer, cykler, fisker, danser, går på biblioteket og meget mere. Kort sagt alt det som en ko nok ikke burde gøre. Men der er ingen, der skal fortælle Mor Muh, hvad hun skal gøre.

I historien Mor Muh rutsjer, har hun fået øje på en rutsjebane, der virker aldeles tiltrækkende på hende. Hun SKAL bare prøve den. Krage forsøger at tale hende fra det, og begrunder sin modvilje (med vingerne over kors) med at hun jo er en ko. Ikke alene vil Mor Muh rutsje, hun får også krage til at skubbe sig op af stigen, så han er tæt på at krepere af bare anstrengelse. Vel oppe er hun nær ikke kommet ned, da hun kommer i tanke om at hun jo har fire ben, og ikke to ligesom børnene. Hun er også i tvivl om, hvorvidt der er plads til hendes rumpe. Ak ja, ned kommer hun da, men læs selv hvordan Mor Muh, Krage og ikke mindst rutsjebanen klarer den omgang.

Fantastisk børnebog, som rummer både billedbøger og lidt mere tekstrige historier. De mest pragtfulde illustrationer af den rødbrune malkeko hendes fjerede ven i adskillige bizarre situationer. Man KAN ikke andet end holde af Mor Muh, og den ret direkte og til tider lidt for ærlige Krage er også på sin måde elskelig, han er der for sin ven, selvom det ikke er uden brok og jammer.

Jeg kan kun sige LÆS den! Og få et godt grin.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter