0 kommentarer

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 6 af Rune T. Kidde

af d. 15. november 2012
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2001

ISBN

87-7394-702-4

 

Søde Sally Sukkertop serien er genfortællinger af klassiske eventyr. Genfortællinger er nok et pænt ord i denne sammenhæng, da langt de fleste eventyr nærmest lemlæstes skruppelløst af en vanvittig fortæller. Sagt med andre ord: Kidde er i topform.
Han lægger hårdt fra land med gendigtningen af Tolkiens ‘Hobitten’. Her naturligvis med titlen Hobåtten. På en finurlig måde er det en meget logisk titel. Med en sikker hånd smadrer han bramfrit rundt i det originale eventyr, mens genialiteterne stritter om til højre og venstre. En frisure beskrivelses som ‘et meteornedslag i en halmballe’. Jeg kan tydeligt se det for mig.
Hvis den stort opslåede filmatisering af Hobitten minder bare en brøkdel om genfortællingen i dette bind, bliver filmen vanvittigt morsom. Det er der desværre nok ikke en stor chance for.

Det er kendetegnende for Kidde, at han hamrer direkte ind i alle de platheder, – også dem der er på et ualmindeligt lavt plan, hvor en gennemsnits komiker vil gå i en lang bue udenom. Men Kidde gør det fuldstændig uhæmmet, for ham ligger de lige til højrebenet, og jeg må overgive mig og grine med. For grinene står i kø, – ja, teksten er ligefrem fortættet af morsomheder. Så tæt at selv en langsom læser skal se sig for, for at få dem alle med. Det er fan’me skægt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter