0 kommentarer

Den sorte Orden af James Rollins

af d. 12. november 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

453

Udgivet

2006

ISBN

978-87-02-06939-6

Originaltitel

Black Order

 

”Den sorte orden” af James Rollins er en roman, hvor vi som læsere inddrages i nogle af 2. Verdenskrigs mysterier, hvor James Rollins på en fantastisk måde forstår at fortælle levende og spændende fra side 1 til side 453.

Nazisterne havde under 2. Verdenskrig påbegyndt konstruktionen af et apparat, kaldet
” Klokken”, et apparat, hvor man ved hjælp af kvanteteorien ønskede at ”konstruere” det perfekte menneske- hvad det så end er. Efter krigen forsvandt Klokken, og den er aldrig siden fundet.

I romanen er Klokken ikke forsvundet og SIGMA Force, en eliteenhed af amerikanske forskere og agenter fra specielstyrkerne, får til opgave at finde Klokken og destruere denne. Dette bringer os læsere til København, hvor commander Grayson Pierce har fået til opgave at finde en bibel på en auktion. Denne bibel er meget interessant, idet den har tilhørt Charles Darwin, evolutionens fader. At få fat i denne bibel er ikke så nemt, da andre også er interesseret. Disse andre er efterkommere af nazister, som ønsker at få bibelen, idet den er forsynet med diverse tillæg, som har betydning for løsningen af gåden for at få Klokken til at fungere.

Ligeledes bliver vi som læsere også ført til et munkekloster i Himalaya, hvor en buddhistisk munk sammen med dr.Lisa Cummings gør et uhyggeligt fund i et kloster, hvor alle munkene på tragisk vis er døde. Også en fortælling fra et vildtreservat i Zululand, Sydafrika, fortæller om et mystisk dødsfald af en forsker, som – ifølge en reservatembedsmand, der var med forskeren – bliver dræbt af en Ukofa, et overnaturligt dyr.

Ovennævnte hændelse bringer Grayson Pierce og hans kollegaer i kontakt med en af de efterkommere af de nazister, som har Klokken, og som ønsker at slette denne Verden og starte en ny perfekt befolkning, en befolkning, som er ”kodet” af Klokken for dermed at blive de perfekte mennesker.

Sammenfattende bliver vi læsere konfronteret med en lille del af kvanteteorien, som kan være et tørt stof; men hvor James Collins på fantastik vis gør det let læseligt og interessant. Vi får også et indblik i Heinrich Himmlers fascination af runer, som i romanen er en af gåderne for at løse mysteriet omkring Klokken.

Alt i alt en gribende og spændende roman, som er meget svær at slippe, når man først er gået i gang.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter