0 kommentarer

Indhentet af erindring. Digt og virkelighed af Tage Skou-Hansen

af d. 6. april 2014
Info
 
Sideantal

192

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-15344-6

 

Eftersom jeg ikke er den store kender af Tage Skou-Hansens værker besluttede jeg at øge kendskabet ved at læse “Indhentet af erindring”. Efter endt læsning må jeg konstatere, at Skou-Hansen ikke umiddelbart er min kop the idet en voldsom kedsomhed flere gange overmandede mig under læsningen af bogen.

“Indhentet af erindring” består af noveller, artikler, essays og portrætter af prominente personligheder som Knud W. Jensen og Thorkild Bjørnvig, ligesom der også er to interviews med forfatteren selv.

Emnerne i de forskellige tekster kredser meget om de samme emner, bl.a. kærlighed, litteratur, krig og sport. Enkelte af novellerne er faktisk ganske udmærkede, men det kan desværre ikke opveje for, at de øvrige tekster i samlingen halter.

Teksterne i bogen er præget af for mange gentagelser, hvilket gjorde, at jeg kom til at kede mig efter relativt kort tid. Derudover må jeg være ærlig at sige, at emnerne ikke interesserede mig det helt store, og så er det op ad bakke for undertegnede anmelder.

Skou-Hansen er faktisk en udmærket forfatter, jeg har bl.a. læst “De nøgne træer”, som jeg synes var velskrevet. Med “Indhentet af erindring” har forfatteren blot begået en bog, som ikke faldt i denne anmelders smag, derfor ender jeg på to stjerner, men jeg bevarer trods alt håbet om, at den næste Skou-Hansen bog jeg læser vil være bedre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter