0 kommentarer

Marekors af Jo Nesbø

af d. 31. december 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

331

Udgivet

2007

ISBN

87-7394-978-7, 978-87-7394-978-8

Originaltitel

Marekors (norsk)

 

Jo Nesbø har igen skrevet en kriminalroman, som en sådan skal skrives. Plottet er godt, personerne er godt beskrevet. Det er let at identificere sig med hovedpersonen Harry Hole.
Det er sommer og hedebølge i Oslo. Harry holder ferie og er totalt lagt i sprit. Efter et mord bliver han kontaktet af sin gamle ven og protektor politikommissær Bjarne Møller. Det lykkes Harry at blive forholdsvis ædru og møde op på gerningsstedet, kun for at finde ud af at hans gamle fjende kommissær Tom Waaler leder efterforskningen.
Vi følger igen Harrys tunge kamp mod alkoholen. Det er en kamp der ikke kan vindes, men der kan trods alt opnås lange perioder med våbenstilstand.
Historien er ret voldelig som de tidligere romaner om Harry Hole. Vi ser dog en hel ny side af Jo Nesbø i denne bog nemlig den romantiske. Læs blot følgende smukke citat:
“Han drejede hovedet og kiggede på hende, som om han havde hørt hendes tanker.
Han smilede. Og der var det. Denne barnets blidhed, som om der sad en dreng derinde og lo ud til hende. Der var noget uforstilt ved det. En ufordærvet oprigtighed. Ærlighed. Integritet. Det var blikket hos en, man kunne stole på. Eller ville stole på.”
Tænk på, at det er Harry Hole, der beskrives her.
Atter en god bog fra Jo Nesbø. Læs den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter