0 kommentarer

Den røde adressebog af Sofia Lundberg

af d. 3. august 2018
Info
 
Sideantal

324

Udgivet

2018

ISBN

978-87-7200-335-1

Originaltitel

Den röda adressboken
oversætter: Nanna Kalkar

Udgave

1.

 

Doris er 98, og bor alene i sin lejlighed i Stockholm. Hun mindes fortiden, og glædes over de få ting, der giver hendes hverdag mening; de daglige besøg fra hjemmeplejen, der sørger for hun får mad, samt det ugentlige opkald fra niecen Jenny.

Jenny, som desværre bor langt væk, er en af de få levende mennesker, Doris stadig kender. I den røde adressebog, hvor alle hendes bekendtskaber er nedskrevet, er langt de fleste navne streget over. Død, står der nu ud for dem. Selv går Doris også og venter på døden. Mes hun venter, skriver hun sine vigtigste minder ned, så Jenny kan læse dem når hun en dag er væk.

‘Den røde adressebog’ er en varm, sød men også sorgmodig historie, der giver dig lyst til straks at ringe til dine bedsteforældre. Sofia Lundberg giver et hjertevarmt billede af en sej gammel kvinde og det liv, der har gjort hende til den hun er. På rørende vis beretter historien om, hvor meget et opkald fra en slægtning kan betyde i en ensom hverdag, samt hvordan gode minder kan forsøde alderdommen.

Den letlæste bog formår at være mere end blot hyggelæsning, den sætter tanker i gang hos læseren. ‘Den røde adressebog’ er solgt til udgivelse i 28 lande, hvilket jeg godt kan forstå.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter