0 kommentarer

Den lille prins af Antoine De Saint-Exupéry

af d. 22. oktober 2007
Info
 
Sideantal

105

Udgivet

1950

ISBN

87-595-0477-3

Originaltitel

Le petit prins

 

Den lille prins er et vidunderligt eventyr for både børn og voksne. Med det fjerner man sig fra den verden vi kender, og vender tilbage til barnets verden – en verden, de voksne åbenbart har meget svært ved at forstå, hvilket ses allerede fra første side. Her vises nemlig bogens første illustration, tegnet af forfatteren selv – og de voksne har brug for en forklaring!
Der berettes så om forfatterens møde med den lille prins. Deres første møde finder sted et temmelig usædvanligt sted; midt i en øde ørken.

” – Vil du ikke godt. Tegne et får til mig?” bliver indgangsreplikken mellem de to. I løbet af de næste syv dage når de at skabe et særligt bånd. Det prinsen søger, er nemlig en ven. Der hvor han kom fra, var der ikke andet end tre vulkaner og en enkelt rose. Som bogen skrider frem lærer man mere og mere om prinsens ensomme hjem. Man lærer også om hans rejse til jorden, og om alle dem, han har mødt – forskellige stereotyper af voksne.

Venskab og ansvar er vigtige emner. Roser og ræve spiller vigtige roller, gennem dem berettes om livets vigtige sider. Det er bedre at have elsket, og miste, end slet ikke at have elsket – Hvilket blot er en del af, hvad man kan få ud af bogen. En bog, jeg helt klart vil anbefale folk at læse. Den er sjov og sørgelig på samme tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter