0 kommentarer

Den lille café i København af Julie Caplin

af d. 20. juli 2020
Info
 
Sideantal

413

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7148-403-8

Originaltitel

The Little Café in Copenhagen (oversat af Peter Carstens)

Udgave

1.

 

Kate Sinclair bor i en lille, og en smule skimmelbefængt, lejlighed i London. Hun har et spændende job, og kan se frem til en forfremmelse. Og hun ser en dejlig fyr Joel. Livet er alt andet lige ret okay. Men meget kan ændre sig på kort tid – også for Kate. For ikke nok med, at hun bliver forbigået til den forfremmelse, hun længe havde set frem til – stillingen gives til den nu knap så dejlige Joel, som har stjålet hendes ideer. Desuden er han jo en mand, og derfor mere værdig.

Kate får dog en mulighed for oprejsning, da en svær opgave med kort deadline dukker op – og mod alles forventninger formår hun at sikre sig opgaven. Derfor skal Kate nu på en 5 dages pr tur til London i spidsen for en gruppe journalister, med et mål om at vise dem, hvad de underlige danske ord ‘hygge’ betyder.

Det er meget sjovt at læse en englænders forståelse af hygge – og derigennem også lære om alle de ‘fordomme’, der findes om hygge. I en englænders øjne hænger hygge åbenbart sammen med stearinlys og tæpper. I løbet af bogen lærer læseren dog, at hygge er så meget mere end det – det er også wienerbrød, ligeværd, dansk design og smørrebrød. Og åbenbart et afslappet forhold til tidsplaner. Jeg synes det var sjovt at være på sightseeing i København og lære om hygge på en ny måde, samtidig med at jeg fik en god kærlighedshistorie med masser af forviklinger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter