0 kommentarer

Den lille bibel af Joan & Daniel Øhrstrøm og Marieke ten Berge

af d. 19. juni 2022
Info
 
Sideantal

264

Udgivet

2022

ISBN

9788772322407

Originaltitel

Den lille bibel

Udgave

1.

 

Den lille bibel er en illustreret samling af historier fra biblen fortalt til børn i alderen 2-5 år. I bogen tages både historier fra det nye og det gamle testamente og genfortælles i forholdsvis letfortalt sprog. Mængden er tekst er ikke så stor, det er de fine illustrationer der dominerer siderne. Det er nogle smukke illustrationer, som gemmer på masser af små detaljer der kan fange de mindstes interesse. Og bogen gemmer også på en lille skattejagt ala find Holger, idet man på hver side kan finde den lille mus. Desværre er baggrundsfarven på illustrationerne nogle gange så mørk, at det kan være svært at læse teksten på siderne.

Hver historie er 4 sider lang, hvilket er godt i forhold til målgruppen. Problemet er bare, at 4 sider ikke altid er nok til historien står klar for læseren. Historierne bliver meget kortfattede, og det kunne nogle gange godt være svært at forstå meningen og budskabet i den enkelte historie, når den bliver kogt så meget ned. Især bliver det et problem med de mindre kendte historier, hvor man ikke selv kan fylde de ekstra detaljer ind. Som historien om Noomi og Ruth – her er historien at Noomis mand og søn dør. Ruth er gift med Noomis søn, så hun er også ked af det. Noomi flytter, Ruth tager med, og så bliver Ruth gift igen og får et nyt barn. Jeg sidder tilbage med en undren over historien – er moralen så at hvis man mister sin familie kan man bare få en ny og så er alt godt?

Bogen lægger op til snak med barnet, idet hvert kapitel sluttes af med et spørgsmål. Spørgsmålet er relateret til historien, og gør det hele mere interaktivt og skaber en dialog frem for det bare bliver højtlæsning. Det fungerer rigtig fint.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter