0 kommentarer

Sigurd af Ulf Stark

af d. 27. maj 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

76

Udgivet

1988

ISBN

87-00-25094-5

Originaltitel

Sixten

 

11-årige Sigurd bor alene sammen med sin far. Efter Sigurds forældre er blevet skilt, er hans far blevet lovlig overbeskyttende og vil helst være sammen med Sigurd hele tiden. Faren er buschauffør og arbejder om natten. Når han bliver bekymret ringer han hjem og vækker Sigurd for at høre om han har det godt. Det er ikke til at holde ud, men Sigurd elsker sin far og har ondt af ham og derfor fortæller han ikke, når der er problemer i skolen. F.eks. bliver man altså drillet når man ikke har noget rent tøj at tage på og bliver nødt til at gå i skole i skitøj selvom det er midt om sommeren.
Farens opførsel skyldes selvfølgelig at han er bange for at miste Sigurd lige som han har mistet Sigurds mor. Sigurd og vennen Jonte beslutter at finde en ny kone til far, for som Sigurd siger, så er det hårdt at være den eneste ene.

“Sigurd” er en lille dejlig bog med megen kærlighed og Ulf Starks stensikre evne til at fortælle en kort historie med humor og indlevelse. Man bliver altid i godt humør af at læse Starks bøger. Stilen er meget ligetil og Sigurd, Sigurds far og Sigurds gode ven og mentor, Jonte, er dejlige. Det er rørende hvor mange ting Sigurd holder mund med og hvor mange fjollede ting han gør for at beskytte sin far.

“Sigurd” er en kærlighedshistorie, som også kan bruges hvis man kender en lille én der trænger til at tro på, at far kan blive glad igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter