0 kommentarer

Den hvide død af Robert Galbraith

af d. 16. januar 2019
Info
 
Sideantal

671

Udgivet

2018

ISBN

978-87-02-27769-2

Originaltitel

Lethal White, oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt

 

4. bind i serien om den karismatiske privatdetektiv Cormoran Strike starter hvor bind 3 slutter: Lige midt i Robins bryllup, hvor Strike braser ind lige hvor det er allermest højtidligt. Men Robin giver Matthew sit ja, selvom det er tydeligt at deres forhold er mere end anstrengt..

Ægteskabet får en meget vanskelig start, og Robin er stadig meget traumatiseret efter hun næsten mistede livet ved deres seneste drabssag. Robin prøver dog at arbejde sig ud af problemerne, hvilket er svært, da hende og Strikes forhold også er lidt anstreng efter et akavet knus på bryllupsdagen. Måske er deres følelser for hinanden ikke kun venskabelige?

Sagerne vælter ind på det lille bureau nu hvor Strike er blevet endnu mere kendt. En dag får de besøg af en tydelig sindsforvirret ung mand, der påstår at have set et barn blive kvalt, da han selv var lille. Inden Strike får flere oplysninger ud af manden, er han dog ude af døren igen, så Strike har ikke meget at gå efter. Han finder dog frem til en bekendt af manden, selveste landets kulturminister og nu tager en ny sag sin begyndelse. Eller er der tale om samme sag? Ministeren vil gerne have Strikes hjælp, da han bliver afpresset af den sindsforvirrede mands bror samt af andre politikere. Robin går nu undercover i regeringsbygningen og møder kulturministerens børn og kone. Det står hurtigt klart, at der gemmer sig rigtig mange hemmeligheder i familien, og da kulturministeren pludselig findes død, intensiveres sagen betragteligt. For er det selvmord eller mord?? Robin og Strike får endnu en gang deres sag for, og forfatteren mestrer på fornemste vis at holde læseren hen i spænding.

Jeg synes “Den hvide død” er den hidtil bedste bog i serien. Selve plottet i bogen er rigtig godt, og der er virkelig mange, der kan have myrdet den kulturminister! Samtidig er forholdet mellem de 2 detektiver på vej ud af en sprængfarlige bane, og man fornemmer at Robins ægteskab er en stor farce. Og så er Strikes ekskæreste Charlotte så småt ved at vende tilbage i serien, hvilket da kun kan gøre det hele mere konfliktfuldt i næste bog.

Super god krimi!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter