NYESTE
Født:
1965, England

Robert Galbraith

Pseudonym for Harry Potter forfatteren J.K. Rowling

Bibliografi

2013  Gøgens kalden

2014  Silkeorm

2015  Ondskabens høst

2018  Den hvide død

2020  Ustyrligt blod

 

Ustyrligt blod af Robert Galbraith

af mariemaried. 7. december 2020
Så kom der endnu en krimi fra J.K. Rowling om den ukuelige detektiv Strike og hans makker Robin. Og hvilken en! Jeg synes denne er den klart bedste fra hendes krimi-hånd! Fart over feltet fra starten, en umiddelbart uløselig gammel forsvindingsag og sidst men ikke mindst, det spirende forhold mellem Strike og Robin.. Der er […]

Den hvide død af Robert Galbraith

af mariemaried. 16. januar 2019
4. bind i serien om den karismatiske privatdetektiv Cormoran Strike starter hvor bind 3 slutter: Lige midt i Robins bryllup, hvor Strike braser ind lige hvor det er allermest højtidligt. Men Robin giver Matthew sit ja, selvom det er tydeligt at deres forhold er mere end anstrengt.. Ægteskabet får en meget vanskelig start, og Robin […]

The Cuckoo’s Calling af Robert Galbraith

af Nelle Hardtd. 15. maj 2018
The Cuckoo’s Calling (2013, dansk titel: Gøgens kalden) er første del i en krimiserie skrevet af J. K. Rowling under pseudonymet Robert Galbraith. Romanen er blevet efterfulgt af The Silkworm (2014, dansk: Silkeorm) og Career of Evil (2015, dansk: Ondskabens høst), og seriens fjerde del, Lethal White, er på vej. Bøgerne er desuden adapteret til […]

Gøgens kalden af Robert Galbraith

af mariemaried. 3. februar 2017
Harry Potters mor skrev denne krimi under pseudonym, nok for at undgå at blive sat i bås efter den store succes. Men efter at have læst den første bog i denne krimiserie, kan man vist kun sige, at endnu en hovedperson fra Rowlings hånd går megen succes i møde. Krigsveteranen Strike har sit eget detektivbureau […]

Ondskabens høst af Robert Galbraith

af Christian Møgeltoftd. 11. marts 2016
I tredje bind i krimiserien om den barske, etbenede London-detektiv Cormoran Strike og hans attraktive assistent Robin, har Robert Galbraith skruet op for spændingen. “Ondskabens høst” er mere rå og blodig end forgængerne, “Gøgens kalden” og “Silkeorm”, heldigvis uden at sætte den fine persontegning og de nærmest filmiske miljøbeskrivelser over styr. Men Robert Galbraith aka […]

Silkeorm af Robert Galbraith

af Christian Møgeltoftd. 15. juni 2015
For yndere af den klassiske, britiske krimis velkendte dyder – hyggelige scenerier, flamboyante personer og et solidt gennemarbejdet plot – er Robert Galbraith et must-read. Vor tids Agatha Christie. Robert Galbraith, spørger du…? Hun er nok bedre kendt som J.K. Rowling, mor til Harry Potter, og med “Silkeorm” nu også ‘far’ til 2. bind i […]