0 kommentarer

Den hemmelige leg af Kåre Bluitgen og Mette Marcussen

af d. 18. maj 2018
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2018

ISBN

9788793141421

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Da jeg var barn, legede vi tit doktor i legehuset bagerst i haven, og var vi mange sammen legede vi den flaskehalsen peger på. Begge lege var et led i vores måde at undersøge det andet køn og få en forståelse af, hvordan vi var skabt. Vi var godt klar over at det var lidt lyssky det vi foretog os, og vi sikrede os at der ikke var voksne i nærheden, hvilket nok var lidt nemmere dengang, hvor der ikke blev pylret helt så meget over os børn som nu. Mange år senere er jeg den voksne, der bliver mødt af den lukkede dør, hvor børnene inde bag er i gang med samme type lege.

Den hemmelige leg af Kåre Bluitgen, og smukt illustreret af Mette Marcussen, er en rigtig fin samtalebilledbog om netop de lege børn til alle tider har og i fremtiden også vil lege. Vi følger de to bedste venner Magnus og Adam. De leger rigtigt godt sammen ude i haven, de sprøjter med vand og det er koldt, så Adams tissemand punkterer og Magnus spørger, om han skal pumpe den op igen, de griner og hygger sig. De leger andre lege hvor de sammenligner tissemænd, de er ikke ens men de er sjove, og når man piller ved dem giver det en underlig kilden i kroppen. Men en dag se Magnus’ far hvad de leger med og det er ikke godt, han sender Adam hjem. En mærkelig stemning lægger sig i huset, Magnus bliver flov og tænker alt havde været meget lettere hvis han havde været en pige.

Bogen målrettet de 5 – 8 årige, og er meget sober i sin måde at tilgå et emne, der kan være svært for forældre at tale om på den rigtige måde. Jeg synes det er en god og meget berettiget bog, det er vigtigt at børn får lov til at undersøge sig selv og hinanden, det er et helt naturligt led i vores udvikling. Men det er også vigtigt at barnet har det fint og ikke bliver presset til at overskride grænser.

lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter