0 kommentarer

Den grønne bog af Robert Goddard

af d. 1. september 2010
Info
 
Sideantal

453

Udgivet

2002

ISBN

87-00-48714-7

Originaltitel

Sea Change

 

“Den grønne bog” starter med et i disse tider yderst aktuelt citat af John Miller: “Det er særdeles træffende blevet bemærket, at en handelsnation har mere at frygte fra grådighedens forgyldte snarer, entreprenørers sværmeriske forhåbninger og spekulanters flyvske drømme end fra nogen udefra kommende farer.” (An Authentic Account of the South Sea Scheme 1845).

Vi befinder os i London januar 1721, Sir Theodore Jansson har netop konstateret at det selskab han er direktør for – Sydhavskompagniet – er gået fallit. Sandheden om selskabets økonomiske transaktioner tåler ikke dagens lys, så hovedbogen skal hurtigst muligt bringes ud af landet.
Sir Jansson hyrer den unge korttegner William Spandrel til som kurér at bringe en pakke til købmand Vries i Amsterdam. En tur der kommer til at vende op og ned på den unge mands liv og som trækker tråde helt ind i den engelske regering, og som truer med at kunne vælte Englands siddende monark.

En forrygende roman om grådighed, forblændet kærlighed og kampen for retten til livet.

Robert Goddard er uddannet på Cambridge University med historie som speciale. “Den grønne bog” er hans tiende roman på dansk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter