0 kommentarer

Den grimme ælling og mig – første skoledag af Hanna Lützen

af d. 14. november 2007
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2006

ISBN

87-567-8193-8, 978-87-567-8193-0

 

Endnu en billedbog som er inspireret af TV2-serien om den grimme ælling. Grimme lever i hønsegården sammen med sin far Rotto, som er en Rotte. Grimme har det med at komme i problemer, og ikke sjældent er hans far medvirkende til, at al balladen overhovedet opstår.

Historien handler om Grimmes første skoledag, og man kan vist godt sige, at det ikke starter helt godt for ham.

“Solen er allerede oppe, og Grimme kan høre de andre børn grine og lege henne i skolegården. Men hans far Rotto sover stadig. Han har glemt, at han skal følge Grimme i skole.
Men Rotto bliver vækket, da borgmester Esmeralda kommer ind.
“Hvad skal det forestille? Spørger hun strengt. “Har du sovet over dig, Rotto? Du skal følge Grimme i skole, og du skal også reparere skolens tag. Det gik i stykker i stormen i nat.”
Rotto er ikke helt med. “Er det ikke viceværtens job?” spørger han.
“Jo,” siger Esmeralda. “Og viceværten, det er dig!”

Grimme er absolut ikke helt stolt ved det, da han endelig kommer hen i skolen, og han gør ret i sine bekymringer, da de drillesyge kyllinger, med de i øvrigt meget sigende navne, Hak, Hug og Stik er klar til at tage imod ham. Hele situationen bliver endnu mere speget på grund af Rottos forelskelse i Grimmes lærerinde Dina, som ifølge Rotto er den lækreste gås i hele hønsegården. Det kan måske også være rigtigt nok, lige bortset fra at hun godt nok er en and. Rotto gør, hvad han kan, for at gøre sine hoser grønne over for hende, og det går selvfølgelig ud over stakkels Grimme. Men heldigvis ender historien godt.

Nej det er ikke helt uproblematisk at starte i skolen, mange følelser kommer op til overfladen. Passer man ind? Får man nogen venner? osv. – så selvom hovedpersonen i bogen er en ælling, mener jeg udmærket bogen kan være indledning til en snak om det at starte i skolen, og om temaer som venskab og mobning.

Jeg faldt fuldstændig for forsiden, hvilket er svært ikke at gøre når man ser den lille dunede charmetrold med de kuglerunde øjne og papirerne puttet ind under vingen, klar til første skoledag. Men jeg vil sige, at som det var gældende for den anden billedbog fra tv-serien, så skuffer denne også med hensyn til billederne indeni bogen. De er bare ikke af særlig god kvalitet. Derfor får bogen også kun to stjerner, da jeg mener at billederne er ret essentielle i en billedbog.

Til børn og barnlige sjæle er der desuden en hjemmeside at besøge, hvis man er blevet begejstret for enten bogen eller tv-serien. På siden www.grimmeogmig.dk er der spil, downloads, informationer om figurerne og trailers.

Kan læses af børn i alderen 3-8 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter