0 kommentarer

Den ukendte Af Benn Q. Holm

af d. 6. juli 2008
Info
 
Sideantal

321

Udgivet

2005

ISBN

87-91693-33-0

 

Romanen foregår over en årrække på 30 år. Starter i 50erne og slutter midt i 80erne. Den tager læseren med til forskellige lande, bl.a. London, Nordcap, Berlin, Canada, Grækenland og Danmark.

Vi følger den unge Gustav, der bor hos sine forældre i Jylland. I trygge rammer. Men da Gustav er omkring 18 år, finder han ved et tilfælde ud af, at han er adopteret. Han beslutter sig for at stikke af hjemmefra og finde sine biologiske forældre.

Det fører ham først til en lille jysk landsby, hvor han finder hans mor. Hun er ikke meget for hans besøg, da hendes mand ikke må se ham, men hun giver ham et cigaretetui i sølv, med et våbenskjold og initialerne: WvL.

Uden en krone på lommen fortsætter han til København, hvor han møder nogle mennesker der hjælper ham på vej. Han flytter ind hos Sonja, den fordrukne læge. Hun er noget ældre, men hun har penge, og der får han lov at bo. Han betaler tilbage med sex.

Senere møder han en ældre bøsse, der har været ambassadør i Finland. Han ser noget stort i Gustav. Han er belæst og Gustav ser nogle muligheder i ham. Han må kunne hjælpe ham videre i jagten på den ukendte far.

Han flytter ind, og nu kommer der for alvor gang i en masse ting. Det fører ham rundt i verden, hvor han møder mange spændende mennesker.

Men pludselig føles det som om alle dør omkring ham. Han arver en del penge, som gør at han kan fortsætte jagten på egen hånd. I de 30 år han leder efter sine rødder, han har ingen kontakt med sine adoptivforældre.

Bogen har en overraskende slutning. Den kan varmt anbefales. Forfatteren skriver på en sjov, og spændende måde

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter