0 kommentarer

Den grimme ælling og mig – det svier i familien af Hanna Lützen

af d. 14. november 2007
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2006

ISBN

87-567-8191-1, 978-87-567-8191-6

 

Grimme er ked af, at han ikke har et ligeså nært forhold til sin far, som vennerne Emma og Louis har til deres. De laver forskellige ting og hygger sig sammen, men det gør Grimme og Rotto aldrig. Grimme beklager sig til sin far over det og for at råde bod på forsømmelserne af sin søn, foreslår Rotto, at de sammen tager til fest i hønsehuset.

Grimme bliver straks grebet af feststemning, men bliver noget slukøret da han finder ud af, at Rotto og han slet ikke er inviteret til Klukkes fest. Da de senere alligevel ankommer til festen, står festarrangøren Pip Olga i døren for at tage i mod gæsterne og hun vil ikke lukke dem ind. Heldigvis finder far Rotto på, at de da så bare klæder sig ud som høns. Ideen er god og virker såmænd også udmærket, lige indtil den nærsynede Klukke fejlagtigt tror, at Rotto er hendes hjemvendte søn og tager ham med sig hjem. Pludselig står stakkels Grimme helt alene og uden far.

Historien er både søde og sjov med en masse finurlige figurer, som jeg godt kunne more mig over. Derudover er der også alvor i bøgerne i form af temaet om at føle sig anderledes, når man ikke lige passer ind, der hvor man lever.

Jeg tror forsiden vil appellere til børnene, da man udenpå ser den ret nuttede Grimme. Indrømmet, han er svær at stå for, og jeg tror at mange børn som har fulgt med i TV2-serien, vil finde det sjovt at læse bogen også.

Desværre ødelægges historien lidt af de billeder man har valgt til bogen, da det er stillbilleder hentet fra tv-serien om den grimme ælling. Billederne er i temmelig dårlig kvalitet, uskarpe og i enkelte tilfælde kan man slet ikke se, hvad de forestiller.

Til børn og barnlige sjæle er der desuden en hjemmeside at besøge, hvis man er blevet begejstret for enten bogen eller tv-serien. På siden www.grimmeogmig.dk er der spil, downloads, informationer om figurerne og trailers.

Bogen kan læses fra 3-8 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter