0 kommentarer

Illusionernes bog af Paul Auster

af d. 31. januar 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

330

Udgivet

2002

ISBN

87-90724-32-1

Originaltitel

The book of illusions

Udgave

1.udgave

 

David Zimmer er en midaldrende professor, der bor i Vermont med sin kone og to sønner.

Alt er i sin skønneste orden indtil tragedien sætter ind: en dag omkring 1989 mister Zimmer sin kone og to sønner i et flyuheld, og det medfører mange måneder med sorg og druk for professor Zimmer.

En dag får Zimmer set et tv-klip med stumfilmstjernen Hector Mann, der rører noget i ham, og det får Zimmer til at beslutte sig for at skrive en bog om Hector Manns liv. Bogen bliver en succes og Zimmer vender langsomt tilbage til livet.

Hector Mann forsvandt i 1929 og Zimmer tror derfor i nutidens 1989, at Mann er død.
Da Zimmer modtager brev fra Hector Manns kone, der spørger om Zimmer vil møde Mann er han overrasket, men vælger at tage imod tilbuddet da han er drevet af nysgerrighed for at finde ud af hvordan Manns liv har formet sig efter han forsvandt.

Hector Manns liv har mildest talt været anderledes og spændende, Hector Mann kan nemlig både kalde sig stumfilmstjerne, drabsmand (et drab der rider ham som en mare), en mand med evne for at gemme sig for offentligheden og en mand, der har forsøgt at affinde sig med sin skæbne.

“Illusionernes bog” er fortællingen om Hector Manns handlingsmættede liv og om Zimmer´s forsøg på at vende tilbage til noget, der minder om et normalt liv efter tabet af sin familie. Hector Mann er sådan set bare det middel, som Zimmer har brugt for at kunne kapere det nye og anderledes liv, som han har fået.

“Illusionernes bog” er en udmærket og læseværdig bog, der har mange spændende elementer i sig. Der er fine beskrivelser af hvordan mennesket formår at rejse sig efter stor modgang og om hvordan livet kan ende med at blive helt anderledes end man havde regnet med. Auster har skrevet sin bog i et fint og varieret sprog, og bogen er derfor en sproglig fornøjelse at læse.

Desværre er bogens første del også noget tung i optrækket; historien er lidt for længe om at komme i gang og det tager lidt for lang tid at komme hen til bogens egentlige pointe, og det er lidt ærgerligt.

“Illusionernes bog” får 3 stjerner herfra, det er en læseværdig bog, der dog ikke hører til blandt Auster´s fineste bøger.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter