0 kommentarer

Astas skygge af Eva Tind

af d. 10. november 2016
Info
 
Sideantal

296

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-17260-7

 

Hvem var Asta Nielsen? Tror ikke mange i de yngre generationer i dag ved, hvem denne kvinde er, eller hvad hun stod for, eller hvad hun beskæftigede sig med. Men går man nogle generationer tilbage, så vil der nok være en hel del, der kan sige noget om denne dame.

Astas historie fortælles her af forfatteren som fulgte hendes spor ved at flytte ind i Asta Nielsens hjem. Forfatterens egen mor hedder også Asta, men det er en anden snak.

Asta var stumfilms skuespiller og blev betegnet som en diva. Og hun får faktisk lov selv at fortælle i denne bog. Man er nemlig med bag “kulisserne” via skjulte optagelser og gamle breve. Så man kommer helt tæt på personen selv. Og det gør i den grad bogen spændende.

Jeg frygtede en tung bog, især fordi man mange gange hører, at det er svært at finde ud af særlig meget om disse kendte personer fra førhen, men det er i denne grad lykkedes godt, og man føler sig derfor godt tilpas i selskab med både forfatteren og Asta selv.

Jeg vil dog stadig mene, bogen henvender sig til dem der rent faktisk ved hvem Asta Nielsen var, for så får man klart mest ud af at læse den. Men det skal nu ikke afholde en fra at give den en chance, for Asta var en meget speciel person og med en speciel personlighed, så man vil stadig få en hel del ud af at lære hende at kende herigennem.

Forskellige filmklips optagelser beskrives også, så man er vitterligt med Asta på arbejde. Det er egentlig ret fascinerende, især fordi der jo ikke er nogen der laver stumfilm i dag. Og hvor er det egentlig trist, for det er en ganske særlig udtryksmåde, som nok ender med at gå helt tabt.

Jeg var alligevel længe om at læse bogen, for der er så mange detaljer, og jeg ville helst ikke have bogen skulle slutte. Jeg følte virkelig at jeg lærte en meget fascinerende person at kende undervejs, og jeg er sikker på, mange andre kan få ligeså stor glæde af at lære divaen Asta Nielsen at kende.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter