0 kommentarer

Hvalernes sang af Jojo Moyes

af d. 1. september 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

305

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7714-817-0

Originaltitel

Silver Bay

 

I små samfund, langt fra storbyer, forurening og ideen om at penge betyder alt, kan du finde de mest interessante mennesker. Mennesker, der går op i miljøet og kæmper for sager som andre måske finder tåbelige, fordi de er idealistiske nok til at synes det er det værd.

I “Hvalernes Sang” tager Jojo Moyes os med til Silver Bay, en lillebitte by ved den australske kyst, hvor der tidligere blev fanget hvaler i massevis. Nu om dage observeres hvalerne fra turistbåde, som skifter mellem at sejle ud til hvaler og delfiner i turistsæsonen. Det eneste hotel i byen drives af Kathleen og er mere et stilfærdigt pensionat end et fortravlet sted. Kathleens niece Liza bor på hotellet med sit barn Hannah og besætninger fra turistbådene holder dem med selskab om aftenerne.

Til denne lille by ankommer Mike. Han bor i City i London med sin forlovede Vanessa (Chefens datter) og har hele sit liv brugt tid på at klatre op af karrierestigen. Mike er i Silver Bay for at researche ang. byggeriet af et kæmpe hotel med tilhørende vandsportsaktiviteter, men bliver fanget ind af den smukke natur og freden til at være den han vil være og pludselig begynder hans økonomibaserede tilgang at blive forplumret af idealisme og moral.

En stille historie om de små samfund og de grønne værdier, som er svær at lægge fra sig. Mike er godt beskrevet og selvom Lizas personbeskrivelse tager lang tid for at blive fuldbyrdet, så generer det ikke historien fordi plottet er så gennemtænkt som det er.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter