0 kommentarer

Vangede Billeder af Dan Turéll

af d. 28. august 2009
Info
 
Sideantal

200

Udgivet

1999

ISBN

978-87-21-01124-6

Originaltitel

Vangede Billeder

Udgave

7.udgave

 

“Vangede Billeder” er Dan Turélls erindringer om sin barndom i den københavnske forstad Vangede i 1950´erne – og bogen adskiller sig på mange måder fra så mange erindringsbøger.

Dan Turélls familie og barndom er vel egentlig ikke så meget anderledes end den opvækst de fleste af os har haft. Turéll vokser op i et almindeligt hus med sine forældre og sine yngre søskende. Familien har ikke specielt mange penge, men det lader ikke til at gå børnene på, for hverdagen går alligevel med skolen og kammeraterne.

Igennem bogen fortæller Dan Turéll os bl.a. om de mennesker, der boede på bygaden i Vangede (f.eks. skomageren og bageren), om familien derhjemme, men meget af bogen handler om skoletiden og tiden med de andre børn i Vangede.

“Vangede Billeder” er en erindringsbog, hvor der bruges megen humor. Jeg sad og grinede virkelig mange gange da jeg i tidernes morgen læste bogen for første gang. Humoren er en af de ting, der betyder, at “Vangede Billeder” er meget svær at lægge fra sig. Udover humor er der flere årsager til, at “Vangede Billeder” er en læseværdig bog. Bogen er velskrevet og giver et godt indblik i, hvordan hverdagen så ud for en ganske almindelig familie i 50´ernes Danmark.

De fleste har sikkert stiftet bekendtskab med “Vangede Billeder” på et eller andet tidspunkt i deres liv, men det er alligevel en bog, der godt kan tåle at blive genlæst i ny og næ. Skulle der sidde nogen derude, der endnu ikke har læst “Vangede Billeder” kan jeg sige en ting: find det nærmeste bibliotek eller den nærmeste boghandel og gå ind og køb/lån “Vangede Billeder”, for det er en læseværdig bog, som I ikke burde snyde Jer selv for at læse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter