0 kommentarer

Den blå drage 1 – Det blå æg af Ry Kristensen

af d. 8. oktober 2018
Info
 
Sideantal

39

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93756-01-4

Udgave

2. udgave, 1. oplag
Lixtal 21

 

Mynte og Bark er et dragepar som ikke har kunne få deres egen unge, for de har aldrig fået et æg. Men nu er de nede ved floden og pludselig ser de et blåt æg og vil prøve at redde det. Det er mærkeligt at det er blåt, men de bliver enige om at det stadig må komme fra en drage. Det lykkes for dem at redde ægget selv om det er tæt på at blive en meget farlig situation for Bark.

Da de kommer hjem med ægget stiller de det ved varmen og håber så der er liv i det. Næste dag klækker ægget og den fineste lille blå drage kommer ud. Han får navnet Blå.

En rigtig sød børnebog som både egner sig til højtlæsning og til lidt større børn som selv er begyndt at læse. Der er nogen rigtig flotte illustrationer i bogen som er en fornøjelse at sidde og kigge på undervejs. Jeg var godt underholdt og jeg blev nysgerrig for at høre mere om den lille dragefamilie. Så det er godt at dette kun er første bog i en trilogi- og lur mig om ikke er kan skrives videre på historien, så der ender med at komme flere bøger end tre.

Bogen er nem at gå til, historien er fangende, enkel og rigtig sød. Og man får en god introduktion til denne verden af drager. Der er nemlig flere slags drager, men dem hører man ikke så meget om. Man får bare af vide at der findes grønne, røde, brune og sorte drager. Allesammen går under betegnelsen ilddrager.

Jeg håber mange vil få glæde af denne bog og at mange voksne vil nyde den sammen med deres børn. For det er den helt sikkert værd. Den byder på en rigtig skøn fortælling som måske nok er simpelt opbygget, men som holder vand hele vejen igennem. Det er skønt at læse sådan en bog.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter