0 kommentarer

Shakespeare gåden af Elise Broach

af d. 14. april 2008
Info
 
Sideantal

257

Udgivet

2007

ISBN

978-87-626-0476-6

Originaltitel

Shakespeare's Secret

 

En forsvunden diamant.
En 500 år gammel halskæde.
Et mysterium, der går helt tilbage til William Shakespeares tid.
(Bogens bagside)

Hero er netop flyttet ind i et gammelt hus sammen med sin søster, far og mor. Begge forældrene er meget glade for Shakespeare, faren så meget at det grænser til en besættelse. Han simpelthen lever og ånder for den afdøde forfatter. Hero selv kan ikke hidse sig op over en støvet forfatter, der levede for så lang tid siden, men hendes nysgerrighed pirres, da en nabo betror hende en hemmelighed. En hemmelighed, der trækker spor tilbage til Shakespeares tid.

Familien er flyttet mange gange og det er især hårdt for Hero at flytte skole endnu engang. Hun er plaget af bekymringer over skolestarten, da hun ikke så hurtigt som søsteren finder nye venner. Hero får imidlertid andet at tænke på, da nabokonen røber, at der om hendes nye hus går det rygte, at en sytten karat diamant med en værdi på en million dollars ligger skjult et sted på ejendommen.

Gådefuldt mysterium, spændende skattejagt og en virkelig fængende historie, der også byder på overraskelser. Historien bliver ikke mindre spændende af henvisningerne til de historiske fakta om Shakespeare og andre personer fra hans tid. Udover opklaringen af mysteriet rummer bogen også temaer som det at være ny og føle sig udenfor, mobning samt venskab.

En helt klart anbefalelsesværdig bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter