0 kommentarer

Den andalusiske ven af Alexander Söderberg

af d. 11. maj 2013
Info
 
Sideantal

482

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0488-5

Originaltitel

Den andalusiske vännen

 

I midten af hele miséren befinder sig den smukke, svenske sygeplejerske Sophie, der er fuldkommen sagesløs. Hendes skønhed viser sig at blive fatal.

Den spanske gangster med de svenske aner, Hector, forelsker sig i hende og hun i ham, selv om hun udmærket ved, at det er forkert. Kærlighed gør blind.

Hectors organisation er efterstræbt af nogle barske tyske forretningsfolk, der med alle midler vil lægge deres klamme hænder på en indbringende kokainrute fra Sydamerika til Europa.

Samtidig overvåges Hector – og nu også Sophie – af en mystisk enhed inden for det svenske politi. Enheden består tilsyneladende mestendels af voldelige eller misbrugende typer, som var rangeret ud på et sidespor, før deres nye chef, Gunilla, kontaktede dem.

Ind fra højre kommer Sophies gamle flamme, Jens, med en bande russiske våbensmuglere i hælene.

Scenen er sat til et højspændt opgør, som finder sted i både Stockholm og Andalusien. Utallige likvideres eller lemlæstes, skyldige som uskyldige, mens trumferne i spillet konstant skifter hånd. Den, der står op til sidst, har vundet.

Med “Den andalusiske ven” har den svenske dramaturg Alexander Söderberg skabt en international thriller, der angiveligt er solgt til 30 lande. Succes over hele linjen.

Söderberg skal have ros for at holde et hæsblæsende tempo hele vejen fra start til slut. Ikke et kedeligt sekund oplever man i løbet af de små 500 sider.

Problemet er bare, at det grangiveligt føles som at læse en amerikansk B-film, hvor såvel den blodige handling som de altid handlekraftige hovedpersoner er totalt og aldeles usandsynlige. Det er skam underholdende nok, men man sidder tilbage med en skyldbevidst fornemmelse af at have slugt et kæmpebæger daggamle popcorn, som man allerhelst ville kaste op igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter