0 kommentarer

Sjæleknuseren Sebastian Fitzek

af d. 10. maj 2013
Info
 
Sideantal

229

Udgivet

2011

ISBN

978-87-645-0328-9

Originaltitel

Der Seelenbrecher

 

”Sjæleknuseren”. Sikke en titel – den bog måtte jeg da have, og bagsiden lokkede: “De blev ikke voldtaget. De blev ikke tortureret. De blev ikke myrdet. Det var meget, meget værre”.

En lille perle af en thriller med en meget uhyggelig indfaldsvinkel.

Man forledes til at tro, at det er en pervers stodder med trang til unge, smukke og livsglade kvinder, der er på spil – men som romanen skrider frem, står det klart at det er mere uhyggeligt end som så.

Romanen er skrevet som en lag-på-lag historie, hvor man som læser skal holde tungen lige i munden for at følge det lag, man læser lige nu. Historien skrider frem i glimt, nutid, fortid – og hvem ved nutid og fremtid?

En mand indlægges med hukommelsestab på et psykiatrisk hospital, og i glimt buldrer erindringens tog gennem hans sind og han ser en lille pige, der venter på ham et sted. Hvem er han og hvem er hun. Som læser fornemmer man, det er vigtigt han finder frem til sin identitet for at redde pigen inden det er for sent.

Parallelt rystes samfundet af en række episoder, hvor unge kvinder forsvinder, for senere at dukke op igen, uden mulighed for at kommunikere med omverdenen – indespærrede i deres egen krop. Knuste på sjælen.
Næste sted sjæleknuseren slår til er på det psykiatriske hospital og et surrealistisk sceneri udspilles for øjnene af læseren.

Interessant, anderledes og sært dragende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter