0 kommentarer

Delirium af Lauren Oliver

af d. 23. februar 2013
Info
 
Sideantal

360

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0717-6

Originaltitel

Delirium (amerikansk)

 

“De farligste sygdomme er dem,
der får os til at tro, at vi er raske.”
Ordsprog 42, Håndbog I Samfund, Sikkerhed og Sundhed.

“Det er 64 år siden, at præsidenten og Konsortiet klassificerede kærlighed som en sygdom, og 43 år siden, at forskerne færdigudviklede en behandling. Alle andre i min familie er allerede blevet opereret. Min storesøster, Rachel, har været sygdomsfri i 9 år nu. Hun har været beskyttet mod kærlighed så længe, at hun siger, hun slet ikke kan huske symptomerne. Det er blevet besluttet, at jeg skal opereres om præcis 93 dage, den 3. september. Min fødselsdag.”

Lena bor hos sin tante, da hendes mor er død. Hendes mor bragte skam over familien, da hun blev smittet med sygdommen og efter gentagne mislykkede operationer endte sit liv med at begå selvmord. Lige meget hvor meget de end forsøgte at skære i hendes hjerne, kunne de ikke fjerne den kærlighed hun følte.

Modsat sin mor ser Lena frem til operationen, men først er der evaluering og når det forhåbentligt er veloverstået, så får Lena sin liste med de 5 matches (ægtemænd) hun kan vælge imellem. Lenas veninde Hana er knap så begejstret. Hun sætter jævnligt livet på spil og tager til fester med både drenge, dans og musik. Efter klokken otte om aftenen er der udgangsforbud for ikke-opererede, og de unge løber en kæmpe risiko ved at være ude herefter, da regulatorerne patruljerer og tager ikke med fløjlshandsker på lovbrydere.

Under en løbetur møder Lena en ung mand, Alex. Han viser Lena nogle helt nye sider af tilværelsen og hendes tro på systemet begynder langsomt at krakelere. Og så sker det som ikke må ske, Lena bliver forelsket!

Superfed start på en trilogi. Det, at forfatteren tager udgangspunkt i noget så essentielt som kærlighed, noget som alle har brug for og erfaring med, gør det hele meget vedkommende og realistisk. Læste en anmeldelse hvor den blev udråbt til at være konkurrent til både Twilight og The Hunger Games. Helt på dette niveau synes jeg ikke den er, da handlingen er lidt langtrukken. Men alt i alt meget spændende, med nogle overraskende twists og en cliffhanger som efterlader en utålmodigt higende efter næste bind.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter