0 kommentarer

Intet andet navn under himlen af Liselott Willén

af d. 31. august 2012
Info
 
Sideantal

375

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7053-715-5

Originaltitel

Ingenstans under himlen

Udgave

1.udgave

 

I Apostlenes Gerninger står der, at der er “ikke givet mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved” – og netop disse ord, der også danner titlen, er bogens pulserende hjerte: på trods af alle de relationer vi mennesker indgå i er vi alene. Alene når vi fødes, alene når vi dør, alene.

Göteborg-Posten skrev ved udgivelsen, at ”bogen overstråler de fleste bestsellers på boghandlernes krimihylder” og jeg er enig i at den fortjener stor respekt. Bogen har ulig de fleste thrillers en morale – noget man kan blive klog af, noget der maner til eftertanke. Samtidig er den spændende, uhyggelig og uforudsigelig.

Christian Weber er en succesfuld politiker, lykkelig gift og far til Natanael. Han har i årevis kæmpet for et nationalt DNA-register som vil sikre en højere opklaringsprocent ved forbrydelser. Som led i sin kampagne afleverer han en DNA-prøve på landsdækkende tv – og kort efter bliver han anklaget for mordet på en lille pige tretten år tidligere.

Nu starter et mareridt for Christian – for hvem skal man tro på, Christian, der siger han er uskyldig, eller DNA-prøven, der taler sit tydelige sprog?

Undervejs i den retssag, der køres mod Christian må han indse, at DNA-prøven tæller mere end tusinde ord, når hans kone og hans venner skal tage stilling til, om den Christian, de kender, kan have slået et barn ihjel.

Som læser sidder man ude på kanten af stolen – føler Christians følelser og hans afmagt – og håber, håber, håber at det ikke er ham, at han er uskyldig. Og hvad hvis han er – hvad skal man så mene om et DNA-register?

Skøn læseoplevelse, der ikke sådan lige damper af – den bosætter sig i ens bevidsthed.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter