0 kommentarer

De syv søstre af Lucinda Riley

af d. 25. november 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

523

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4411-6

Originaltitel

The seven sisters, oversætter: Ulla Lauridsen

 

Maia er den ældste af 6 søstre, alle adopteret af rigmanden Pa Salt. De har alle levet et yderst privilegeret liv i Schweiz, og selvom faderen var meget ude at rejse, har søstrene haft hinanden samt en kærlig reservemor i husholdersken Marina.
Da Maia er i starten af 30erne dør Pa Salt dog pludseligt, og alle døtrene haster hjem til Schweiz fra alle verdens hjørner for at høre hans sidste vilje. De får naturligvis alle en arv, men vigtigst af alt får hver pige en ledetråd om sit biologiske ophav. Denne første bog i en planlagt serie om de 7 søstre handler om Maia. Hun har altid været familiens storesøster og har ikke som de andre forladt barndomshjemmet. Hun oversætter bøger og man aner at hun har en ubehagelig oplevelse i bagagen. Ud af adoptivfaderens ledetråd, finder Maia frem til en stor villa i Brasilien, og hun opdager lige så stille at hendes egen historie hænger sammen med en stor kærligheds historie i 1920’erne. Bogen skifter nu hovedperson, og det er nu Maias oldemor Bel, som vi kommer ind på livet af. Vi hører nu sideløbende om Bel og Maia, som begge har en turbulent historie at fortælle.

Lucinda Riley må siges at være ekspert i spændende og fængslende kærlighedshistorier og ofte også med et historisk pift. I denne første bog kommer vi tæt på Brasiliens historie, byggeriet af den karismatiske Kristusstatue samt børskrakket i 1929. Hele ideen med at skildre de 7 søstre, opkaldt efter stjernetegnet, fungerer godt. Ikke mindst fordi de kun er 6 søstre, så hvor er den sidste henne? Og hvem var Pa Salt egentlig?

Det tegner til at blive en medrivende serie, som man ikke kan få nok af. Kom gerne snart med næste bind/søster i rækken, tak.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter