0 kommentarer

De dumme kæmper – 20 historier om mine umulige forældre af Christian Klitholm

af d. 5. september 2019
Info
 
Sideantal

144

Udgivet

2019

ISBN

9788797150207

 

Det er godt nok en anderledes bog, og jeg ved ikke rigtig om jeg skal sige den henvender sig til nogen bestemte. Måske egner den sig til at alle kan læse den, og måske er den sjovest for dem der har børn i forvejen. Omend vi andre også kan få et godt grin ud af den. Bogen er skrevet fra en babys synspunkt, og alt opleves derfor mere intenst, mere behovsbetonet og ikke mindst mere krævende. Det er på sin egen måde ret genialt.

Bogen handler om den her dreng (baby) som prøver at få sine forældre/kæmper til at makke ret. Når han peger på noget vil han gerne have det, når han beder om noget skal de komme med det, og når han ikke får sin vilje, så skælder han ud. Men han er for det meste tilfreds især med sin morkæmpe, for hun har jo snackautomaterne!

Og de nye indtryk babyen oplever undervejs, som juleaften, hvor kæmperne er blevet tossede, oplevelsen af at blive forladt i vuggestuen og forståelsen for at mad ikke altid kun er flydende, er virkelig godt beskrevet. Og næsten så man kan forestille sig selv som baby, hvilket virkelig er underholdende. Introduktionen til en kat og opdagelsen af at kæmperne selv har mor og farkæmper er også virkelig morsomme. Og undervejs bliver man suget ind i babyens verden og kan vitterligt forestille sig det hele selv. Og kender man nogen med små børn, så vil man more sig endnu mere næste gang de er til stede, og barnet sætter i et vræl.

Det er så sjovt at læse noget anderledes og egentlig kunne man sagtens køre videre og følge barnet når det bliver to og måske tre år gammelt. Men det fungerer så godt, og man har en fest undervejs. Så der er helt sikkert en anbefaling herfra.

Et godt og sjovt koncept der kan bygges videre på, og som efterlader læseren med et smil på læben!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter