0 kommentarer

De 5 på Lotte Af Lone Holm

af d. 7. juli 2015
Info
 
Forfatter
Sideantal

302

Udgivet

2011

Originaltitel

978-87-00-94958-4

 

Flot format, lækker indbinding, hyggeligt forsidefoto – og dejlig titel!

Jeg havde glædet mig til at læse “De 5 på Lotte – Livsbekræftende fortællinger fra plejehjemmet Lotte”.

Men AK, det var en flad fornemmelse! Lone Holm formår slet ikke at få plejehjemmet Lotte og de 5 interviewede beboere og de ansattes liv ned på papir i andet end en slags “notat-form”. Nogle steder virker det som om, forfatteren bare har skrevet interviewene direkte af fra sin diktafon uden at bearbejde det nærmere.

Jeg savner sammenhæng og varme og synes slet ikke, forfatteren bruger det potentiale, der ligger i 5 lange levede liv, der nu tilbringer deres sidste dage på plejehjemmet Lotte, der er blevet kendt som et alternativt plejehjem, hvor livsglæden er i højsædet frem for papir-bureaukratiet.

Der mangler liv og følelser i fortællingerne, og man mangler at kunne føle personalets – ildsjælenes – hjerteslag på de mange sider. Gid denne bog var skrevet af Puk Elgaard eller Søren Ryge, der formår at fange menneskers sjæl og fælde skønne liv ned på papir.

Plejehjemmet Lotte fremstår ikke i det magiske lys, som jeg havde forventet, men bogen blev vist heller ikke nogen bestseller, da den udkom i 2011.

En positiv ting ved bogen er de mange “dogme-fotos” af beboerne og dagliglivet – ikke opstillede og redigerede, men fotos, som de fleste af os kunne tage dem.

Bogen får ingen plads på min bogreol eller i mit hjerte – og kun en enkelt stjerne fra en skuffet læser, der købte en bog, der slet ikke levede op til forventningerne, det flotte format, den lækre indbinding, det hyggelige forsidefoto og den dejlige titel.

ØV!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter